accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

19 juni 2019

Geslaagde e-bikedag in Roden!

 
Even flink doortrappen om je eigen sapje te maken. Voor wethouder Jeroen Westendorp van gemeente Noordenveld was het een eitje. Hij gaf vorige week donderdag 13 juni het officiële startsein van de e-bike dag bij Voetbalvereniging Roden. De dag werd georganiseerd door Univé en Veilig Verkeer Nederland. Ruim 30 enthousiaste deelnemers deden mee aan verschillende workshops die allemaal in het teken van verkeersveiligheid stonden.
 
Na de feestelijke opening door de wethouder was het aan de deelnemers om zelf in actie te komen. De een kroop op de e-bike en volgde het fietsparcours om zijn of haar fietsvaardigheden te testen. Andere deelnemers spijkerden hun verkeerskennis bij tijdens de verkeersquiz. Er was ook een fietsenmaker die de deelnemers handige tips meegaf over de e-bike en het gebruik ervan. Volgens een van de deelnemers was het een prachtige dag. “Ik vond het een leuke en leerzame dag en heb heel erg genoten. Ik had niet verwacht dat de dag zo zou uitpakken.”
 
Ouderenmarkt
Voor wie liever niet meedeed aan de e-bikedag was er diezelfde dag een ouderenmarkt van Veilig Verkeer Nederland. Lekker op je gemak rondslenteren langs de uitgestalde kraampjes. Bezoekers kregen er onder andere meer informatie over veiligheid in het verkeer, fietsverzekeringen, letselschade, ondersteuning bij het ouder worden en welzijnsactiviteiten in de buurt.

Univé maakte onderstaand filmpje over de dag:


Terug naar boven