accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

7 december 2016

Geslaagde snelheidsmeting in Coevorden 

Leerlingen van de Sint Willibrordusschool in Coevorden gingen er op 29 november op uit om samen met vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland bestuurders te controleren op hun snelheid. De kinderen mochten met een echte lasergun meten hoe snel voorbijgaande auto's in de wijk Binnenvree reden. De wijkagent hielp daarbij ook een handje. De wijk Binnenvree heeft sinds kort het Buurtlabel Veilig Verkeer. Voor het behoud daarvan dient de wijk een aantal keer per jaar een verkeersactiviteit te organiseren. 

Tijdens de snelheidscontrole op 29 november werden in totaal 53 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid en staande gehouden. De leerlingen van groep 7 en 8 lieten hen vervolgens weten hoe snel ze reden. De automobilisten die zich netjes aan de snelheid hielden, kregen een leuk presentje. Daarnaast kregen ze ook een kaart met een rode of groene duim en de folder ‘Hou je aan de snelheidslimiet’. De hoogste snelheid die is gemeten was 39 km/uur in een wijk waar de maximumsnelheid 30 kilometer is. De gemiddelde snelheid lag op 29 km/uur. Alle bestuurders reageerden positief, omdat ze het een leuke manier vonden om aandacht te vragen voor snelheid in de bebouwde kom. 


Buurtlabel Veilig Verkeer
Bewonersgroepen die structureel werken aan verkeersveiligheid in de buurt, de wijk of het dorp komen in aanmerking voor het Buurtlabel Veilig Verkeer van VVN. De toekenning betekent niet dat een buurt 100% verkeersveilig is, maar dat buurtbewoners en andere organisaties de handen ineen hebben geslagen om de buurt zo verkeersveilig mogelijk te maken.

 

Terug naar boven