accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

19 februari 2019

Kijktip: tvdebat verkeersveiligheid op 20 en 27 februari op RTV Drenthe!

Het  Lagerhuis komt voor even terug op de televisie! Niet helemaal zoals we het kennen, maar misschien nog wel leuker. Een versie die is opgenomen in onze eigen provincie en gaat over verkeersveiligheid. Want hoe kunnen we er in Drenthe voor zorgen dat er minder verkeersslachtoffers vallen? Onder andere gedeputeerde Henk Brink, Fred Heerink (directeur Veiligheidsregio Drenthe) gedragspsycholoog Tom de Bruyne en Naomi Hoekstra (politie Noord-Nederland) gingen hierover met elkaar in discussie. Ze deden dat op woensdag 30 januari  in de brandweerpost in Borger. Het debat is op woensdag 20 en 27 februari om 17:30 uur te zien op de website van RTV Drenthe: www.rtvdrenthe.nl. De uitzending wordt vanaf 19:30 uur ieder uur herhaald.
 
Het debat werd geleid door presentator Andries Ophof. Ook voormalig landelijk verkeersofficier van justitie Koos Spee, bekend van het tv-programma Wegmisbruikers, was aanwezig. Hij lichtte als deskundige een aantal zaken extra toe. De stellingen gingen over hoe we in Drenthe de verkeersveiligheid kunnen verbeteren, zodat er minder verkeersslachtoffers vallen. Helpt het bijvoorbeeld als er een inhaalverbod op alle N-wegen komt? En zouden we 70-plussers moeten verbieden om nog langer bestuurder te zijn in het verkeer? Deze vragen probeerden de tafelheren, met behulp van het publiek, te beantwoorden.
 
Het debat werd georganiseerd door Veiligheidsregio Drenthe onder het motto en als ambassadeur van ‘Samen richting Nul verkeersslachtoffers!’.Terug naar boven