"'>

PHP NOTICE [8]: Undefined index: cookies in /home/vbdrenthe/templates_c/b75b1b68eaa7d333d9c5a55d670424fe6b405f02.bmt.header.tpl.php on line 81

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u

PHP NOTICE [8]: Undefined index: cookies in /home/vbdrenthe/templates_c/b75b1b68eaa7d333d9c5a55d670424fe6b405f02.bmt.header.tpl.php on line 86
">hier lezen.

26 februari 2020

Kinderen gaan het liefst fietsend of lopend naar school

Veel kinderen worden met de auto naar school gebracht. Jammer, want fietsen en lopen is gezond, duurzaam en zorgt voor minder overlast. Bovendien willen kinderen zélf liever fietsen of lopen. Dit blijkt uit een onderzoek van Eindhoven University onder leerlingen uit groep 5 tot en met 8 op vijftien Arnhemse scholen. Waarom kiezen ouders dan toch vaak voor de auto?

Het autogebruik naar scholen is de laatste jaren toegenomen. Volgens onderzoeker Van de Caats (Eindhoven University) is dit te wijten aan het sluiten van scholen. Hierdoor zijn de gemiddelde afstanden van de school-thuisroute toegenomen en dus stappen ouders sneller in de auto. Daarnaast kiezen ouders vaker een school die ze beter bij het kind vinden passen, ook al ligt die verder weg. Naast de afstand, speelt ook de leeftijd van het kind een belangrijke rol. Hoe jonger het kind, hoe vaker de auto wordt gepakt. Tot slot is het inkomen van de ouders van invloed: hoe hoger het inkomen, hoe meer er wordt gefietst.

Wil je graag je kinderen vaker met de fiets of lopend naar school brengen? Goed bezig! Klik hier voor praktische tips en inspiratie om de weg van huis naar school leuk, veilig en leerzaam te maken.


Terug naar boven