accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

10 april 2019

Kinderen openen fietspad Hijken-Beilen

De gemeente Midden-Drenthe is een fietspad rijker. Op woensdag 10 april openden leerlingen van groep 7 en 8 van IKC ’t Hiekernust uit Hijken samen met wethouder Anique Snijders het fietspad van Hijken naar Beilen. Voor de opening hadden kinderen van de basisschool versierde bogen gemaakt. Het pad was officieel open, nadat de wethouder met een van de leerlingen op een tandem onder de bogen was doorgefietst.  
 
Het fietspad was een lang gekoesterde wens van belangenvereniging Hijbel, de inwoners van Hijken en de gemeente. “We vinden het belangrijk dat fietsers veilig op pad kunnen. Voor de route Hijken-Beilen was een vrij liggend fietspad de beste oplossing. Ik ben blij dat het pad er nu ligt en inwoners en toeristen er gebruik van kunnen maken”, aldus wethouder Snijders.
 
Veiligheid en toerisme
Met de komst van het fietspad vergroot de gemeente de veiligheid voor automobilisten, fietsers en wandelaars. De route is veiliger voor scholieren die in Beilen naar school, het station of de sportclub gaan. Wethouder Snijders denkt dat toeristen het fietspad ook zullen waarderen: “Dit fietspad is een mooie schakel in het fietspadennetwerk in onze gemeente. Drenthe heeft er als fietsprovincie weer een mooi fietspad bij”.

Terug naar boven