accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

3 mei 2017

Kleine toename aantal dodelijke verkeersslachtoffers in 2016 

Gisteren heeft het CBS de cijfers bekendgemaakt van het aantal dodelijke verkeersslachtoffers in 2016. De landelijke cijfers laten een kleine toename zien: van 621 naar 629 mensen. In Drenthe heeft de politie in 2016 23 dodelijke verkeersongevallen met 26 verkeersdoden geregistreerd. Dat betekent twee dodelijke slachtoffers minder dan in 2015. Vanaf 2010 schommelt het aantal verkeersdoden in Drenthe tussen de 25 en 30 per jaar.
 
Ten opzichte van 2015 zijn er in Drenthe minder slachtoffers onder de 25 jaar, maar meer tussen 25 en 59 jaar. De verdeling over de voertuigen is nagenoeg gelijk gebleven. Dat geldt ook voor het type ongeval; ook in 2016 gebeurden er weer veel eenzijdige ongevallen, die vaak eindigden tegen een boom.
 
Blijvende aandacht
De cijfers laten zien dat investeren in verkeersveiligheid nodig blijft. In Drenthe is al extra aandacht voor de oudere verkeersdeelnemer op de (e-)fiets en de fietser in het algemeen. Maar ook de thema’s afleiding in het verkeer, snelheid en alcohol vragen voortdurend aandacht.
Gedeputeerde Henk Brink meent: “We blijven inzetten op een veilige infrastructuur, veilig verkeersgedrag en verkeershandhaving. Samen richting Nul verkeersslachtoffers. Want elk slachtoffer is er een te veel.”

Terug naar boven