accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

4 oktober 2018

Komt u vrijdag 5 oktober ook ‘Op Fietse’ naar Norg?

Op vrijdag 5 oktober is in Norg het Op Fietse Festival: een dag vol gratis verkeersactiviteiten voor jong en oud! Ontmoetingsplaats De Brinkhof, Kop van Drenthe Op Fietse en stichting Beweegdorp Norg organiseren het festival. Voor de jeugd start het programma om 08.30 uur. Wethouder Kirsten Ipema van de gemeente Noordenveld opent dan het festival in de sporthal van De Brinkhof. 
 
Tijdens het festival is er volop aandacht voor verkeersveiligheid. Het begin van de dag staat met name in het teken van activiteiten voor leerlingen van basisschool De Hekakker en het Nassaucollege, zoals een mountainbikeclinic. Maar er zijn ook activiteiten voor alle dorpsbewoners, zoals de fietscontrole van de plaatselijke fietsenmaker. Veilig Verkeer Nederland Assen en ANWB zijn aanwezig om de fietsverlichting te controleren. Ze doen dat in het kader van de Drentse campagne ‘Licht aan en gaan’. Jongeren maken kans op mooie prijzen als hun fietsverlichting in orde is!
 
Fietstochten en theater
Voor volwassenen start het programma om 13.00 uur met een presentatie van de Fietsersbond. Aanwezigen kunnen testritjes maken op mountainbikes, e-bikes, scootmobielen en driewielers. Wie van meer actie houdt, kan meedoen aan de uitgezette fietstocht. Doet u liever rustig aan? Doe dan mee aan de wedstrijd sloom fietsen met theatergezelschap ‘de Bike Brother’. En wie gewoon wil luisteren, kan dat doen naar oud-wielrenner Gert Jakobs. Hij vertelt aan het einde van de dag over zijn ervaringen in de wielrennerij. 

Wilt u meer informatie over het festivalprogramma? Download dan het programma onderaan dit artikel. 

DownloadsTerug naar boven