accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

13 augustus 2018

Minister wil appverbod voor fietsers

Even snel een appje sturen terwijl je aan het fietsen bent: het lijkt onschuldig, maar dit is het niet. Je raakt namelijk afgeleid, waardoor je minder op het verkeer om je heen let. Er gebeuren dan ook geregeld ongelukken doordat fietsers aan het appen zijn. Daarom wil minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat een appverbod voor fietsers invoeren. Later dit jaar komt ze met een concreet voorstel.

In 2016 heeft toenmalig minister van Infrastructuur en Milieu – Melanie Schultz van Haegen – zich ook al sterk gemaakt voor een appverbod voor fietsers, maar nu lijkt het er dus echt van te komen. Handheld telefoongebruik is op dit moment al verboden voor automobilisten, maar door het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 verder aan te passen geldt dit straks ook voor fietsers.

Nieuwe campagne
Naast het appverbod start er in september een nieuwe, landelijke campagne om het aantal verkeersongevallen door smartphonegebruik terug te dringen. Deze campagne richt zich op bestuurders van motorvoertuigen en fietsers en zal vergelijkbaar zijn met de Bob-campagne tegen alcohol in het verkeer.

Terug naar boven