accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

18 november 2016

Mobiel Schade Melden: ook voor fietsers

Wist u dat u als fietser een melding kunt maken van een ongeval waarbij u betrokken bent? Dat gaat, net als bij autoschade, via MobielSchadeMelden. U kunt schade melden via de website www.mobielschademelden.nl of door de app te downloaden op uw smartphone. Dat ook fietsers hun schade kunnen melden, is vooral bedoeld om in kaart te brengen op welke plekken in Nederland veel ongevallen met fietsers gebeuren. Met de gegevens kunnen overheden gevaarlijke plekken voor fietsers eerder aanpakken.

MobielSchadeMelden is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, politie en verkeerskundig ict-bureau VIA. In de app of op de website meldt u de schade door antwoord te geven op een paar vragen. De melding wordt vervolgens doorgestuurd naar uw verzekeraar. Uiteindelijk komt de melding, zonder uw persoonlijke gegevens, terecht bij de desbetreffende wegbeheerder.

Ongevallen melden
Op dit moment worden fietsongevallen vooral geregistreerd als fietsers in het ziekenhuis belanden of overlijden bij een ongeluk. De Fietsersbond vindt dat daar verandering in moet komen en roept fietsers op om alle ongevallen te melden via MobielSchadeMelden. Ook als er nauwelijks of geen schade of letsel is. De meeste mensen fietsen door bij een klein, eenzijdig ongeval, terwijl een volgende fietsers op diezelfde plek ernstiger ten val kan komen.

Wilt u meer weten over Mobiel Schade Melden? Klik dan hier. De informatie op de pagina gaat over Mobiel Schade Melden voor auto's, maar geeft ook een prima indruk van het initiatief voor fietsers. 


Terug naar boven