accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

7 juni 2017

Motorrijden en een biertje, dat gaat niet samen

Drenthe heeft relatief gezien de meeste motorrijders van alle provincies: 53 motoren per 1000 inwoners. Niet gek dus dat de TT in Assen duizenden bezoekers trekt. Maar motorrijden met een biertje op, dat kan niet. Daarom vraagt het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe voorafgaand aan en tijdens de TT aandacht voor de Bob-boodschap.
 
De Bob-boodschap is even eenvoudig als krachtig: alcohol en verkeer gaan niet samen. Dit geldt ook voor motorrijders. De TT is natuurlijk een groot feest, maar als u nog aan het verkeer gaat deelnemen is alcohol drinken geen goed idee. Alcohol doet namelijk van alles met het lichaam. Zo vermindert uw reactievermogen en schat u gevaren minder goed in. Dat kan in het verkeer voor levensgevaarlijke situaties zorgen.
 
Restalcohol
Denkt u er aan dat er de volgende ochtend nog restalcohol in uw bloed kan zitten? Het duurt namelijk 1,5 uur voordat uw lichaam 1 glas alcohol heeft afgebroken. Bij 8 glazen bier duurt het dus 12 uur voordat alle alcohol uit uw bloed is. En die uren gaan past in nadat u het laatste biertje heeft gedronken. Dat kan betekenen dat u ’s ochtends nog te veel onder invloed bent om te kunnen rijden, ook al merkt u dat zelf misschien niet eens. Dus bent u van plan om ’s avonds of de volgende ochtend vroeg weer op de motor te klimmen of achter het stuur te kruipen, kies dan voor een alcoholvrij alternatief.

Terug naar boven