accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

14 augustus 2019

Nieuwe folder bestelverkeer

Winkelen op internet en je pakketje aan huis laten bezorgen. Steeds meer mensen doen het. Deze trend zorgt ervoor dat we steeds vaker bestelbussen tegenkomen in het verkeer.  Het besturen van een bestelwagen lijkt misschien gemakkelijk, maar in de praktijk blijkt dat het geen peulenschil is. De wagens zijn groter en zwaarder dan personenauto’s en de bestuurder heeft minder zicht. Tel daarbij op dat de chauffeurs van bestelwagens vaak te maken hebben met strakke rijschema’s, navigatie en kans op vermoeidheid en de risico’s zijn duidelijk. Om bestelverkeer veilig op pad te laten gaan, ontwikkelde het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe een folder met handige tips.

De folder is handzaam, zodat bestuurders van bestelbussen gemakkelijk de folder erbij kunnen pakken en op kunnen bergen in de bus. De politie deelt de folder uit tijdens bestelverkeercontroles in Noord-Nederland.

Training bestelverkeer
Het VVBD geeft niet alleen voorlichting aan bestelverkeer via de folder. Er worden in de provincie ook speciale rijvaardigheidstrainingen voor bestelverkeer georganiseerd. De training  is bedoeld voor bedrijven die veel met bestelauto’s onderweg zijn. Door de training leren chauffeurs op een goede en veilige manier om te gaan met de bestelauto. Aan de training zijn geen kosten verbonden. Meer weten over de trainingen? Klik dan hier.
 


DownloadsTerug naar boven