accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

20 juni 2018

Noordenveld tweede Drentse gemeente met verkeersveiligheidslabel op alle basisscholen!

Dat basisscholen in Drenthe verkeersveiligheid hoog in het vaandel hebben staan, bleek ook vanochtend weer. Wethouder Alex Wekema van de gemeente Noordenveld reikte het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) uit aan gbs De Rank in Roden. De school ontving het label, omdat ze verkeersveiligheid een vaste plaats geeft in het schoolbeleid. Daarmee is de gemeente Noordenveld de tweede gemeente in Drenthe waarin alle basisscholen zijn beloond met het verkeersveiligheidslabel.
 
De feestelijke uitreiking begon om 11.00 uur. Het hele plein stond vol met enthousiaste kinderen, meesters en juffen. Ze werden toegesproken door wethouder Wekema die benadrukte dat de school trots mag zijn op dit resultaat: “Veilig deelnemen aan het verkeer is belangrijk. Jullie school geeft zoveel aandacht aan veilig verkeersgedrag dat het meer dan logisch is dat jullie vandaag worden beloond met het verkeersveiligheidslabel. Van harte gefeliciteerd!”
 
Toen Seef, de mascotte van het DVL, het labelbordje zocht, bleek deze zoek te zijn. Gelukkig vond hij het bordje met behulp van de kinderen snel terug! De wethouder schroefde het labelbordje samen met een leerling aan de muur van de school.
 
Na de officiële overhandiging nam schooldirectrice Jolande Verbree het woord: “Vandaag is het feest! En bij een feestje horen natuurlijk spelletjes en traktaties.” De spelletjes waren zelf gemaakt door de leerlingen van groep 7 en 8. Zo was er een escaperoom, een bingospel, een kwartetspel en een speurtocht die allemaal in het teken stonden van verkeersveiligheid. De leerlingen genoten van de spelletjes en Seef de zebra deed gezellig mee. 
 
Drents Verkeersveiligheidslabel
Het Drents Verkeersveiligheidslabel is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. Klik hier voor meer informatie over het label.

Terug naar boven