"'>

PHP NOTICE [8]: Undefined index: cookies in /home/vbdrenthe/templates_c/b75b1b68eaa7d333d9c5a55d670424fe6b405f02.bmt.header.tpl.php on line 81

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u

PHP NOTICE [8]: Undefined index: cookies in /home/vbdrenthe/templates_c/b75b1b68eaa7d333d9c5a55d670424fe6b405f02.bmt.header.tpl.php on line 86
">hier lezen.

16 september 2020

Op de fiets naar school maakt de buurt blijer

Je kent het vast wel: verkeersdrukte bij scholen als ouders hun kinderen brengen en halen. Begrijpelijk, maar het leidt regelmatig tot een onveilige verkeerssituaties rondom de school. Bovendien is het van invloed op het woonplezier van buurtbewoners. Dat hoeft natuurlijk niet: op de fiets naar school, maakt de buurt blijer! Met deze slogan lanceerde Veilig Verkeer Nederland (VVN) deze week de nieuwe ‘Meedoen is makkelijk’-campagne. Doel is om samen de schoolomgevingen in Nederland veiliger te maken. Kom lopend of op de fiets naar school, dat is overzichtelijker, rustiger én veiliger voor de kinderen. Doe je mee?
 
VVN heeft speciaal voor ouders en kinderen vijf ‘Vergeet me nietjes’ opgesteld. Deze tips helpen voor een veiligere schoolomgeving:

  1. Spreek af op welke dagen jullie samen naar school lopen of fietsen.
  2. Toch een keer met de auto naar school? Parkeer iets verderop en loop het laatste stukje.
  3. Parkeer waar het mag en waar je kind veilig kan uitstappen.
  4. Veel samen oefenen helpt je kind naar zelfstandige verkeersdeelname. Leer je kind over verkeer met deze leuke materialen van VVN.
  5. Wordt je kind wat ouder? Bespreek dan thuis hoe je omgaat met smartphonegebruik in het verkeer en hoe je kind om kan gaan met groepsdruk.
Gratis toolkit
Vind jij dat de verkeersveiligheid in de omgeving van de school beter moet? En wil je je daar samen met andere ouders voor inzetten? Download dan hier de gratis toolkit op de website van VVN.

Afbeelding: Veilig Verkeer Nederland

Terug naar boven