accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

30 november 2018

Opnieuw verkeersregelaars bij verkeersplein Gieten 

Wie tussen maandag 3 december en donderdag 20 december in de ochtendspits langs het verkeersplein in Gieten rijdt, komt ze waarschijnlijk wel tegen: verkeersregelaars. De verkeersregelaars helpen weggebruikers sneller door te rijden en tegelijkertijd de doorstroming van het verkeer te verbeteren.
 
De provincie zette eerder ook al verkeersregelaars in bij het verkeersplein in Gieten en zag dat dit werkte. Verkeersgedeputeerde Henk Brink: “We zien dat de verkeersdrukte bij Gieten weer toeneemt. Daarom willen we met behulp van verkeersregelaars het verkeer beter door laten rijden. We zijn daarnaast in gesprek met Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor een structurele oplossing om de wachtrijen te verkorten. Samen met mensen uit de omgeving gaan we deze plannen vormgeven. Het realiseren van een structurele oplossing vergt enige tijd.”
 
Verkeersdrukte tijdens herfstmaanden
Uit onderzoek blijkt dat het verkeer op de N34 tijdens de herfstmaanden toeneemt. Dat ziet de provincie Drenthe ook terug in de drukte bij het verkeersplein Gieten. Daarom zet de provincie de komende periode verkeersregelaars in. Dit werkt alleen in de ochtendspits. Uit eerder onderzoek is gebleken dat de file in de avondspits niet op te lossen is met verkeersregelaars. De provincie blijft de situatie bij het verkeersplein de komende tijd monitoren.

Terug naar boven