accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

16 september 2019

Ouderen die fietsen hebben socialer en actiever leven

Fietsen is gezond. Dat geldt zeker ook voor ouderen. Maar dat is niet het enige: fietsen vergroot ook het bereik van ouderen, zonder dat daarvoor  de auto nodig is. En doordat het bereik groter is, blijven ouderen  steeds langer betrokken bij sociale activiteiten. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteiten van Gent, Brussel en Utrecht.

Voor dit onderzoek zijn 1.333 ouderen van 65 jaar en ouder gevraagd naar hun persoonlijke kenmerken, gezondheid en reisgedrag. Wat blijkt? Ouderen die niet fietsen hebben een gemiddeld bereik van ongeveer 10 kilometer, terwijl ouderen die wél fietsen een bereik hebben van bijna 14 kilometer! 

E-bikes
Opvallend genoeg maakt het gebruik van een elektrische fiets geen verschil. Een e-bike zorgt er dus niet voor dat je vaker of langer fietst. Het vervangt alleen de ritten die fietsers voorheen maakten met een normale fiets. Tot slot hebben het geslacht, de gezondheid en het autogebruik van de respondenten ook geen invloed op het bereik. 

Sociaal en actief
Wilt u een sociaal en actief leven houden? Stap dan op de fiets! Kijk voor handige tips en informatie over veilig fietsen ook eens op www.gawijsopweg.nl of volg de Facebookpagina van Ga Wijs op Weg.
 
Fotograaf: Gijs Versteeg, via Marketing Drenthe


Terug naar boven