"'>

PHP NOTICE [8]: Undefined index: cookies in /home/vbdrenthe/templates_c/b75b1b68eaa7d333d9c5a55d670424fe6b405f02.bmt.header.tpl.php on line 81

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u

PHP NOTICE [8]: Undefined index: cookies in /home/vbdrenthe/templates_c/b75b1b68eaa7d333d9c5a55d670424fe6b405f02.bmt.header.tpl.php on line 86
">hier lezen.

7 september 2020

Rij MONO: zet je telefoon op 'niet-storen'

Even snel dat nieuwe binnenkomende berichtje checken: veel mensen vinden het lastig om hun mobiele telefoon een moment met rust te laten. We willen continu bereikbaar zijn en onze telefoons draaien overuren. Helaas ook in het verkeer. Erg gevaarlijk, want telefoongebruik en het verkeer gaan niet samen. Daarom is vandaag de landelijke campagne ‘MONO, ongestoord onderweg’ weer van start gegaan. Wij roepen iedereen in Drenthe op: rij MONO.

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat): "We gaan weer meer op pad. En we zijn nu misschien nog wel meer online dan voorheen. Maar social media en het verkeer gaan niet samen. Neem het risico niet. Rij MONO, fiets MONO."

Niet storen
In de nieuwe, landelijke MONO-campagne wordt extra aandacht gevraagd voor de ‘niet-storen’-functie op de telefoon. Als je deze functie op je telefoon instelt, ontvang je tijdelijk geen berichtjes als je onderweg bent. Door middel van een automatisch antwoord laat je telefoon de afzender weten dat je onderweg bent in het verkeer. Klik hier om je Android-telefoon MONO in te stellen en klik hier om je iPhone MONO in te stellen.

Andere manieren om afleiding in het verkeer te voorkomen zijn bijvoorbeeld het opbergen van de telefoon in een tas of het dashboard of je mobiele telefoon op stil zetten.

MONO zakelijk
Ruim 1 op de 3 werkgevers in ons land heeft geen regels voor de medewerkers over het smartphonegebruik in de auto. Als werkgever kun je helpen om je medewerkers te stimuleren Mono te rijden. De middelen in de Drentse Mono-toolkit kunnen daarbij helpen! De Mono-toolkit is speciaal bedoeld voor Drentse bedrijven en zit vol handige voorlichtingsmiddelen om medewerkers te stimuleren Mono te rijden. En die middelen zijn, ondanks het vele thuiswerken in deze tijd, nog steeds inzetbaar. Kijk op www.monodrenthe.nl voor meer informatie.
Terug naar boven