accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

15 februari 2017

Samen met SafeDrivePod smartphonegebruik in de auto terugdringen

In het najaar van 2016 deed minister Melanie Schultz een oproep om smartphonegebruik in de auto technisch onmogelijk te maken. Veilig Verkeer Nederland (VVN) en SafeDrivePod hebben hieraan gehoor gegeven en de handen ineengeslagen. In een programma rondom het thema smartphonegebruik in het verkeer proberen ze weggebruikers bewust te maken van het belang van aandacht op de weg. VVN geeft bekendheid aan het project en SafeDrivePod levert de technische oplossing: de SafeDrivePod.

Het programma van VVN en SafeDrivePod is met name gericht op bedrijven waarvan de medewerkers veel op pad zijn met de auto. Medewerkers kunnen de SafeDrivePod in de auto bevestigen. De SafeDrivePod is een apparaat ter grootte van een muntje van vijf cent. Het zendt een draadloos signaal uit om aan te geven of de auto rijdt. Vervolgens houdt de app op je telefoon bij of je aan het rijden bent en maakt toegang tot alle apps onmogelijk. Alleen handsfree bellen en navigatie-apps zijn nog mogelijk. Het belangrijkste van het hele concept: je baas. Hij of zij krijgt een mailtje als je de app op je telefoon hebt uitgezet. De baas heeft met jou een afspraak dat jij veilig thuis komt. Volgens de makers werkt de SafeDrivePod ook voor particulieren. 

Privacy
Een gevaar voor de privacy is er niet. De beheerder ziet niet waar iemand rijdt, alleen dát iemand rijdt. Ook zien ze niet waar je normaal gesproken mee bezig bent op de smartphone: het scherm is gewoon geblokkeerd. 

Kijk voor meer informatie en uitleg over de SafeDrivePod op www.safedrivepod.com  

Terug naar boven