accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

13 november 2018

Schoolkinderen Roswinkel bedanken bestuurders die zich aan snelheid houden

Op vrijdag 2 november kwamen schoolkinderen van Roswinkel in actie om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in hun dorp. Sommige automobilisten rijden met wel 100 km/uur door het dorp, terwijl de toegestane maximumsnelheid 30 km/uur is. Levensgevaarlijk, zeker in de buurt van de dorpsschool. De schoolkinderen kregen bij hun actie hulp van de politie, Plaatselijk Belang Roswinkel en Veilig Verkeer Nederland afdeling Nieuw-Weerdinge. Samen hielden ze automobilisten aan in het dorp.
 
Wie zich netjes aan de snelheid hield, kreeg daarvoor een bedankje: een zakje met ‘vergeet-mij-niet-zaadjes’. Daarnaast gaven de kinderen alle 433 aangehouden automobilisten een zelfgemaakte verkeerstekening.
 
Samenwerking
Plaatselijk Belang Roswinkel, Veilig Verkeer Nederland, de politie, obs de Dreske, gemeente Emmen en provincie Drenthe sloegen vorig jaar de handen ineen. Samen pakken ze de snelheidsproblematiek in Roswinkel aan. Er zijn sindsdien veel mooie acties georganiseerd.
 
Verkeersveilig dorp
In november 2017 haalde obs de Dreske het Drents Verkeersveiligheidslabel, omdat ze verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Zo hielpen de leerlingen de politie met snelheidsmetingen. Om het verkeer extra te wijzen op de maximumsnelheid in het dorp plakten dorpsbewoners 30km-stickers op vuilcontainers. Ook ontving het dorp het VVN-buurtlabel: een beloning voor de structurele inzet van het dorp voor een verkeersveilige woonomgeving.
 
Snelheidsthermometers
De acties bleken nog niet genoeg. Om die reden heeft het Openbaar Ministerie de politie toestemming gegeven om te gaan handhaven. De resultaten hiervan worden verwerkt op de snelheidsthermometers die bij de in- en uitgang van het dorp staan. Snelheidsthermometers zijn speciale verkeersborden van twee meter hoog. Het is een hulpmiddel om bij te houden hoeveel weggebruikers te hard rijden. De resultaten van de politiecontroles in Roswinkel worden maandelijks bijgewerkt op de snelheidsthermometers.Terug naar boven