accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

12 januari 2017

Speed-pedelec is per 2017 een bromfiets

Heeft u een speed-pedelec? Let er dan op dat sinds 1 januari 2017 de regels voor het gebruik en het bezit van een speed-pedelec zijn veranderd. Dat komt doordat de speed-pedelec sinds dit jaar voor de wet een bromfiets is in plaats van een snorfiets. Met deze verandering wil de overheid de verkeersveiligheid verbeteren.

Omdat de speed-pedelec vanaf nu een bromfiets is, gelden ook de regels voor een bromfiets. Dat betekent dat het verplicht is om een bromfietskenteken te voeren. Als u voor 1 januari 2017 een speed-pedelec heeft aangeschaft, dan kunt u uw oude kenteken kosteloos laten omzetten door de RDW (Rijksdienst voor wegverkeer). Een speed-pedelec die u in het nieuwe jaar heeft gekocht of nog gaat kopen, heeft automatisch een bromfietskenteken. Verder bent u sinds 1 januari verplicht om een helm te dragen op uw speed-pedelec. Ook moet u zich in het verkeer houden aan de regels voor bromfietsen. Tot slot bent u verplicht een verzekering te hebben tegen wettelijke aansprakelijkheid.

Klik hier voor meer informatie over de verkeersregels voor bromfietsers.

Informatiebrief
Als uw speed-pedelec bij de RDW is geregistreerd, krijgt u in januari een brief van de RDW. Daarin informeert de RDW u over de verandering. Wilt u meer informatie, kijk dan op de website van RDW.   
Terug naar boven