accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

24 mei 2017

Start 'Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer' in Drenthe 

Op vrijdag 19 mei 2017 klonk op het kerkplein in Zuidwolde het startschot van verkeerseducatieprogramma Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer (VOMOL). Wethouder Jan ten Kate van gemeente De Wolden opende de feestelijke dag. Hij liet aan de hand van grote landbouwvoertuigen aan 120 leerlingen van obs Het Groene Hart en cbs De Heidevlinder zien hoe ‘groot en klein’ veilig met elkaar om kunnen gaan.

Na de opening was het tijd voor de allereerste VOMOL-les. Deze les is ontwikkeld door CUMELA Nederland en leerlingen van Terra MBO, oftewel: toekomstige chauffeurs van landbouwmachines. Zij gaven de basisschoolleerlingen praktische informatie over verschillende verkeerssituaties en over landbouwvoertuigen. De lessen zijn bedoeld om zowel bij kinderen als bij de toekomstige chauffeurs veilig gedrag in het verkeer te stimuleren.
  
Samen richting Nul verkeersslachtoffers!
Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) stimuleert het VOMOL-programma en hoopt op deze manier aandacht te vragen voor veilig landbouwverkeer. Het VVBD doet dat onder de noemer ‘Samen richting Nul verkeersslachtoffers!’ waarmee het streeft naar zo min mogelijk verkeersslachtoffers in Drenthe. Terug naar boven