accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

31 mei 2018

Succesvolle scootmobieltrainingen in Coevorden en Schoonoord

Heeft u op 22 mei of 24 mei scootmobiels door Coevorden en Schoonoord zien rijden? Dat kan kloppen! De ‘scootmobielers’ volgden een scootmobieltraining van Veilig Verkeer Nederland (VVN), afdeling Coevorden. Het is belangrijk dat VVN die trainingen geeft, omdat er jaarlijks zo’n 1.200 mensen gewond raken door een ongeval met een scootmobiel. De ongevallen ontstaan meestal doordat mensen niet goed weten hoe ze veilig op een scootmobiel moeten rijden.  
 
Tijdens de trainingen hoort VVN regelmatig dat deelnemers denken dat het rijden op een scootmobiel een fluitje van een cent is. Toch blijkt het voor veel mensen in de praktijk lastiger te zijn dan ze denken. Dat komt onder andere doordat ze onderweg veel obstakels tegenkomen en daarnaast rekening moeten houden met het drukke verkeer. Bovendien veranderen het verkeer en de verkeersregels snel. De trainingen van VVN bestaan om die reden uit een combinatie van theorie en praktijk.
 
Theorie en praktijk
De deelnemers van de trainingen in Coevorden en Schoonoord startten met het theoriegedeelte waarbij ze hun kennis over het verkeer opfristen. Daarna namen de deelnemers plaats op een scootmobiel om het rijden te oefenen op een speciaal uitgezet parcours. Zo oefenden ze het achteruit rijden, gasgeven, remmen en het maken van bochten. Daarna was het tijd om de weg op te gaan. De deelnemers maakten gezamenlijk een tocht door de winkelcentra om de opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Na afloop werd iedereen beloond met een persoonlijk certificaat! Ook kregen de deelnemers een informatiepakket, zodat ze alle informatie thuis nog eens rustig na konden lezen.  
 
MobiVit
VVN organiseerde de trainingen samen met MobiVit, aanbieder van scootmobiels. Er deden zowel gevorderde als minder gevorderde scootmobielgebruikers mee. Mensen die (nog) niet in het bezit waren van een eigen scootmobiel konden meedoen op de scootmobielsdie MobiVit beschikbaar stelde voor de training.
 
Wilt u meer weten over scootmobieltrainingen in Drenthe? Klik dan hier.


Terug naar boven