accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

11 oktober 2018

Veiligheidsregio Drenthe organiseert symposium verkeersveiligheid

Veiligheidsregio Drenthe is dit jaar ambassadeur van ‘Samen richting Nul verkeersslachtoffers!’. Vanuit deze rol organiseerde Veiligheidsregio Drenthe vorige week voor en met alle betrokken partijen een symposium over verkeersveiligheid. Tijdens dit symposium gaven sprekers inzicht in welke technologische ontwikkelingen impact hebben op de verkeersveiligheid en hoe je het gedrag van verkeersdeelnemers kunt beïnvloeden. Zijn we in Drenthe bijvoorbeeld klaar voor zelfrijdende auto’s en moeten we inwoners gaan belonen voor langzaam rijden?

Samen anders kijken naar verkeersveiligheid
Doel van de dag was samen anders kijken naar de verkeersveiligheid. Betrokken partijen zoals gemeenten, provincie, ANWB en de fietsersbond gingen met elkaar in gesprek over hoe je de verkeersveiligheid kunt verhogen. Verschillende sprekers gaven daarvoor de nodige inspiratie. Zo vertelde Tom de Bruyne (expert in gedragsontwerp, overtuigingspsychologie en marketing innovatie) hoe je het gedrag van verkeersdeelnemers kunt beïnvloeden en Alwin Bakker (the future mobility network) vertelde hoe zelfrijdende auto’s en shuttles binnen 5 jaar op de weg zijn en wat voor effect dat heeft op het verkeer.

Aan de slag!
Tijdens de lunch was er een informatiemarkt waar aanwezigen in een zelfrijdende auto konden rijden, zich uit een gekantelde auto moesten bevrijden en konden ervaren hoe het is om met alcohol in het verkeer te rijden. ’s Middags waren er verschillende workshops, onder andere over hoe je een succesvolle verkeerscampagne kan maken op social media en hoe je verkeerssystemen kunt ontwerpen voor de nieuwe technische ontwikkelingen die eraan komen. De dag werd afgesloten met muziek en een (alcoholvrij) drankje!

   Foto's: Henk Brunink

Terug naar boven