accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

2 mei 2018

Veiligheidsregio Drenthe roept iedereen op: ‘Wees een prof, turn it off!’

Snel een muziekje aanzetten terwijl je op de fiets zit. Of even gauw een appje sturen naar je afspraak om te zeggen dat je wat later bent. De smartphone is niet meer weg te denken uit ons leven. Zelfs als we ons in het verkeer begeven. Veiligheidsregio Drenthe (VRD) vindt dat daar verandering in moet komen, want het is levensgevaarlijk! De VRD zet zich in voor een veilig leven ; bijvoorbeeld bij brand, maar ook bij verkeersongevallen. Ze roepen, als ambassadeur van Samen richting Nul verkeersslachtoffers!, iedereen op: ‘Wees een prof, turn it off!’.
 
De Veiligheidsregio is sinds 2018 ambassadeur van Samen richting Nul verkeersslachtoffers!. Een campagne met als doel om in Drenthe zo dicht mogelijk bij nul verkeersslachtoffers te komen. De VRD zet zich als ambassadeur in voor thema’s als waterongevallen, veilige fietsverlichting en afleiding in het verkeer.  
 
Goed voorbeeld doet volgen
De VRD vindt het belangrijk dat ze als ambassadeur zelf het goede voorbeeld geeft. Daarom richt ze zich zowel op hun eigen medewerkers als mensen van buitenaf. Zo rijden er dienstauto’s met de sticker ‘Onderweg ben ik offline’. Aan de sleutels in diezelfde auto’s hangt een sleutelhanger met de tekst ‘Wees een prof, turn it off!’. Bezoekers van de drie hoofdvestigingen worden op die boodschap gewezen met borden bij de uitritten. Binnen staan daar banners met de boodschap. Ook strikte de VRD motorcoureur Bo Bendsnijder voor hun acties. Ze maakten samen een filmpje, waarbij de coureur alle medewerkers van de VRD oproept om zich niet af te laten leiden in het verkeer. Het filmpje is naar alle medewerkers verzonden. 

Wie volgt?
De VRD daagt ook andere organisaties uit om aandacht te besteden aan afleiding in het verkeer. Zo ook de provincie Drenthe. Daar nam gedeputeerde Henk Brink een bord in ontvangst dat nu bij de uitrit van de provinciale parkeerplaats staat. In de hal van het provinciehuis worden bezoekers en medewerkers nog eens op de boodschap gewezen met een banner. Henk Brink: “Het is een prachtige actie die de VRD heeft opgestart. In Drenthe komt er gemiddeld elke veertien dagen iemand om in het verkeer. Jaarlijks raken honderden mensen ernstig gewond. Harde cijfers, maar het zijn niet alleen cijfers. Het zijn familieleden, vrienden of collega’s van ons die soms levenslang de gevolgen van een verkeersongeluk met zich meedragen. Elke slachtoffer is er één te veel. Laten we met elkaar zorgen voor een succes: Samen richting Nul verkeersslachtoffers!. Dus bedrijven: meld u bij de provincie Drenthe en doe mee!”

Terug naar boven