accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

27 juni 2019

Verkeersveiligheid op school: 2 x raak in Assen

Het was vandaag dubbel feest in Assen! Zowel Kindcentrum De Veldkei als de Maria in Campisschool kregen het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) uitgereikt. Op De Veldklei werd iedereen vanaf 08.30 uur feestelijk ontvangen in een prachtig versierde centrale hal. In de hal stonden ook verkeersborden en er hingen zelfgemaakte 'Fiets Veilig-tekeningen'. Directeur Tiny Boerma stelde wethouder Harmke Vlieg van gemeente Assen voor. De wethouder vertelde enthousiast dat de school het label heeft verdiend, omdat de school de afgelopen periode veel verkeersactiviteiten organiseerde. Na het verhaal van de wethouder toverde Seef de Zebra het labelbordje tevoorschijn. De feestelijke ochtend werd afgesloten met een bezoek van Seef aan iedere klas. 

Op de Maria in Campisschool was het vanaf 11.30 uur feest. De kinderen wachtten samen met trotse directeur Christa van der Veen de wethouder op, op het prachtig versierde schoolplein. Ook de Maria in Campisschool heeft zich de afgelopen tijd flink ingezet voor verkeersveiligheid. Dat lieten ze ook vanochtend ook weer horen. Ze zongen, samen met Seef de Zebra, een vrolijk ingestudeerd verkeerslied. De ochtend werd afgesloten met een heerlijk ijsje voor iedereen!  
 
Drents Verkeersveiligheidslabel
Het Drents Verkeersveiligheidslabel is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving.


Terug naar boven