accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

1 juli 2019

Verkeersveiligheid telt voor Kindcentrum De Vuurvogel in Assen

Hoe begin je de schoolweek beter dan met een feestje? Zo dachten ze ook op Kindcentrum De Vuurvogel in Assen. De school ontving vanochtend op een zonovergoten plein het Drents Verkeersveiligheidslabel. De kinderen stonden al vroeg vol spanning te wachten op wethouder Harmke Vlieg van gemeente Assen. Zij reikte het label uit aan de school.
 
De school besteedde afgelopen tijd veel aandacht aan verkeersveiligheid. Zo creëerden ze een veilige schoolomgeving. Daarnaast helpt de school zo nu en dan kinderen aan een goede fiets. Kinderen kwamen zelf ook in actie. Ze maakten eigen verkeersborden. Volgend jaar komt er een verkeersplein: een plein waarop kinderen veilig kunnen spelen en oefenen met verkeer. Kortom, tijd voor een label!
 
Nieuwe wet
Voordat de wethouder het label overhandigde, vroeg ze aandacht voor een nieuwe wet die vandaag in ging. Wie vanaf vandaag met zijn of haar telefoon bezig is in het verkeer, riskeert een boete van € 95,-. Gelukkig is er op De Vuurvogel genoeg aandacht voor verkeersveiligheid en zo ook voor dit thema. 
 
Seef de Zebra, de mascotte van het Drents Verkeersveiligheidslabel, kwam het labelbordje vanochtend brengen. De mascotte ging daarna alle klassen bij langs om verkeersliedjes te zingen. De feestelijke ochtend werd afgesloten met een heerlijk gebakje voor iedereen.
 
Drents Verkeersveiligheidslabel
Het Drents Verkeersveiligheidslabel is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. Klik hier voor meer informatie over het label.   

Terug naar boven