accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

8 juni 2018

Wat te doen bij zwaailicht en sirene? 

U kunt zich de volgende situatie vast wel voorstellen: u rijdt op een drukke weg en ineens ziet u in de binnenspiegel van uw auto een ambulance met sirenes op uw afkomen. Weet u wat u het beste kan doen? Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat de meeste mensen in zo’n situatie niet veilig handelen. Hulpdiensten in Nederland doen daarom deze week een oproep aan de overheid om meer aandacht te besteden aan het thema. Zo willen de hulpdiensten dat er een voorlichtingscampagne komt. Bovendien vinden ze het belangrijk dat het onderwerp een vast onderdeel wordt van het autorijexamen.
 
In Drenthe leeft het thema ook bij hulpverleners. Zo vertelde politiesurveillant Bert Luichies in een interview in welke levensgevaarlijke situaties hij soms terechtkomt tijdens zijn werk. Ook gaf hij tips over wat je wel en niet moet doen als er een voertuig met zwaailicht en sirenes aan komt. Klik hier om het interview terug te lezen.
 
Wilt u weten hoe u reageert op zwaailichten en sirenes in het verkeer? Doe dan de quiz en check hoe goed u de regels kent. Het hele item van RTL Nieuws bekijkt u hieronder.

 

Terug naar boven