accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

24 juni 2019

We gaan voor een relaxte buurt!

Wie in Emmer-Compascuum of in Vledderveen woont, heeft ze misschien wel zien staan: de snelheidsdisplays. De displays staan langs het Westerdiep OZ in Emmer-Compascuum en langs de P.W. Janssenlaan in Vledderveen. De displays meten tot maandag 8 juli de snelheid van het passerende verkeer. De buurt die de gemiddelde snelheid zo laag mogelijk weet te houden, wint een buurtbarbecue!
 
Iedereen rijdt wel eens te hard. En toch is het ergernis nummer 1 van veel inwoners in de buurt. Te hard rijden zorgt er daarnaast voor dat mensen zich soms onveilig voelen. Een paar kilometer te hard rijden, lijkt onschuldig. Maar stelt u zich eens voor wat er gebeurt als er plotseling een kind oversteekt.
 
Bijzondere boodschap op straat
Weggebruikers in Emmer-Compascuum en Vledderween worden niet alleen met de snelheidsdisplays op hun rijsnelheid gewezen. In de dorpen staat ook een speciale graffiti-boodschap op de straat. De afdruk is gemaakt van milieuvriendelijke krijtverf en blijft ongeveer drie weken zitten en vervaagt vanzelf, bijvoorbeeld door regen.

Terug naar boven