accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

7 mei 2019

Weet u waar de dode hoek zit? Puzzel mee!

 
Hoe staat het met uw kennis over de dode hoek? Uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland bleek onlangs dat veel mensen niet weten waar de dode hoek precies zit. De dode hoek is een gevaarlijke plek in het verkeer. Het is de ruimte rondom een vrachtwagen, bus, bestelbus of tractor die de chauffeur vanuit zijn cabine niet goed kan zien. Daardoor kan hij bij het rechtsaf slaan (brom)fietsers en voetgangers over het hoofd zien. Het Verkeers- en Vervoersberaad daagt u uit om in onderstaande puzzel op zoek te gaan naar de dode hoek!
 
Op de afbeelding hieronder staan sommige fietsers op een gevaarlijke plek te wachten, omdat de chauffeur hen niet goed kan zien. Weet u welke fietsers op een gevaarlijke plek staan? De eerste letters van de personen die fout staan, vormen de oplossing waarmee u de zin hieronder kunt afmaken.


Heeft u het goede antwoord gevonden? De oplossing is: GROOT. Alleen Ans staat op een veilige plek. Het is het veiligst om rechts en ruim achter een vrachtwagen te staan, zoals Ans doet.


Terug naar boven