"'>

PHP NOTICE [8]: Undefined index: cookies in /home/vbdrenthe/templates_c/b75b1b68eaa7d333d9c5a55d670424fe6b405f02.bmt.header.tpl.php on line 81

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u

PHP NOTICE [8]: Undefined index: cookies in /home/vbdrenthe/templates_c/b75b1b68eaa7d333d9c5a55d670424fe6b405f02.bmt.header.tpl.php on line 86
">hier lezen.

14 juli 2020

Werknemers willen hulp bij veilig rijden

Werknemers willen hulp bij veilig rijden. Dat laat nieuw onderzoek van Veilig Verkeer Nederland zien. Maar liefst 71 procent van de werknemers vindt het fijn als een werkgever hen helpt om veilig aan het verkeer deel te nemen. Maar hoe doe je dat als werkgever precies? Bijvoorbeeld door MONO rijden te stimuleren! De provincie Drenthe helpt werkgevers daar graag een handje bij.

Mono staat voor met één ding bezig zijn: als je rijdt, houd je je aandacht bij één ding tegelijk en dat is het verkeer. Helaas hebben veel werknemers het idee dat zij 24/7, dus ook in het verkeer, bereikbaar moeten zijn. Dit terwijl telefoongebruik in het verkeer levensgevaarlijk is. Daarom probeert de provincie Drenthe een nieuwe sociale norm te creëren: werkgevers en –nemers moeten het niet normaal meer vinden om in het verkeer met hun telefoon bezig te zijn.

Drentse Mono-campagne
De provincie Drenthe biedt ondersteuning aan werkgevers door middel van de Drentse Mono-campagne en de bijbehorende toolkit. De Mono-toolkit is bedoeld voor Drentse bedrijven en zit vol mooie voorlichtingsmiddelen om medewerkers te stimuleren Mono te rijden. Heb je interesse in de Mono-toolkit? Of wil je je met jouw bedrijf graag inzetten voor Mono? Klik hier om contact op te nemen.


Terug naar boven