accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

27 juni 2019

Wethouder Doeven plaatst krijtboodschappen op de weg in Vledderveen

Op vrijdagmiddag 28 juni bracht wethouder Doeven twee milieuvriendelijke krijtboodschappen aan op de P.W. Janssenlaan in Vledderveen. Met de krijtboodschappen vraagt hij aandacht voor de gevaren van te hard rijden binnen de bebouwde kom. Hij roept weggebruikers in Vledderveen op om relaxt te rijden en zich aan de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur te houden. Ze maken daarmee ook kans op een mooie prijs voor de buurt.
 
Wethouder Doeven: “Ik vind het een geweldige actie om onze inwoners bewust te maken van de gereden snelheid in hun eigen buurt. Dat kan natuurlijk met boetes, maar ik weet zeker dat dit een betere aanpak is. Een wedstrijdelement met andere gemeenten, met als prijs een barbecue. Ik ben benieuwd naar de uitslag!”
 
Win een buurtbarbecue
Weggebruikers in Vledderveen worden niet alleen via de krijtboodschap gewezen op de snelheidsboodschap. Er staat sinds kort ook een snelheidsdisplay aan de P.W. Janssenlaan. De komende twee weken meet het display de snelheid van het passerende verkeer. Dat gebeurt ook in Emmer-Compascuum. De buurt die de gemiddelde snelheid zo laag mogelijk weet te houden, wint een geheel verzorgde barbecue voor de hele buurt!
 
Onveilig
Uit onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) blijkt dat het aantal verkeersdoden in 30km-zones toeneemt. Ook blijkt dat bewoners zich regelmatig onveilig voelen, doordat er te hard gereden wordt in de buurt. Begin mei startte daarom de landelijke snelheidscampagne ‘Hou je aan de snelheidslimiet’. Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) sluit aan bij deze campagne en vraagt ook in Drenthe extra aandacht voor de gevaren van te hard rijden. 

Terug naar boven