accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

30 mei 2017

Wethouder Huizing geeft startsein dodehoekles in Dalerpeel

Op maandagochtend 29 mei gaf wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden het startsein van de praktische dodehoekles op cbs Willem-Alexanderschool in Dalerpeel. De les werd georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland, afdeling Coevorden. Zij verzorgden eerder dit jaar op de school ook tien theorielessen over de dode hoek. Maandagochtend konden de leerlingen de opgedane kennis in de praktijk beleven.

Rijschool DIBO was tijdens de les aanwezig met een grote vrachtwagen. Samen met de leerlingen volgde wethouder Huizing de uitleg van de rijschool over de dode hoek rondom een vrachtwagen. De kinderen van groep zeven en acht mochten daarna in kleine groepjes een kijkje nemen in de cabine om zo zelf te ervaren wat een vrachtwagenchauffeur (niet) ziet. Daarna was het tijd om een rondje te rijden door het dorp. Een van de verkeersouders van de school fietste mee met de vrachtauto, zodat de kinderen met eigen ogen konden zien wat een chauffeur ziet als hij in links en rechts in de spiegels kijkt. Bij de laatste groep nam ook de wethouder plaats in de cabine.  

Landbouwvoertuigen
Wethouder Huizing sloot de ochtend af met een kort praatje. Hij wilde graag weten wat de leerlingen van de ochtend hadden geleerd. Bovendien wees hij ze erop dat het in de buitendorpen ook belangrijk is om goed op te passen voor grote landbouwvoertuigen. De wethouder werd tot slot onder een luid applaus van de kinderen en andere aanwezigen bedankt. 

Terug naar boven