accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

4 april 2017

Wie wordt de Drentse fietsschool van het jaar? 

Op maandag 3 april startte provincie Drenthe de campagne ‘Op Fietse naar school’. Een onderdeel van de campagne is de verkiezing tot ‘Fietsschool van Drenthe’. Daarmee probeert de provincie scholieren en ouders te stimuleren zoveel mogelijk op de fiets naar school te gaan. Scholen kunnen meedoen door activiteiten te organiseren waarmee kinderen gestimuleerd worden om op de fiets naar school te komen. Drenthe is dé vijfsterren fietsprovincie van Nederland en dat is een goede reden om vaker de fiets te pakken.

Scholieren zijn belangrijk omdat zij de toekomst zijn. Wie van jongs af aan op de fiets naar school gaat, zal dat snel normaal vinden en dat later doorgeven aan zijn of haar kinderen. “Wat we willen bereiken, is dat het vanzelfsprekend wordt om met de fiets naar school te gaan. Voor scholieren, maar ook voor ouders die hun kinderen naar school brengen”, legt gedeputeerde op het gebied van verkeer en vervoer Henk Brink van provincie Drenthe uit. “Gezondheid is ook belangrijk,” vult collega gedeputeerde Henk Jumelet aan, “Jongeren groeien op in een samenleving waar te weinig wordt bewogen. Wij willen bijdragen aan het stimuleren van meer bewegen.”

Fietsschool van Drenthe
Elke Drentse school kan meedingen voor de titel ‘Fietsschool van Drenthe’. Bijvoorbeeld door verkeersactiviteiten en voorlichting gericht op fietsen te organiseren. Hoe meer de leerlingen en ouders worden gestimuleerd, hoe beter. Uiteindelijk kiest een vakjury uit alle scholen die meedoen drie finalisten. De winnaar mag zich een jaar lang ‘Fietsschool van Drenthe’ noemen en wint daarnaast een gouden fiets en een wielerexperience voor een gehele klas bij het Wielercentrum in Assen.

Kijk voor meer informatie over de campagne op www.gagezondopfietse.nl

Terug naar boven