accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

15 mei 2017

Wie wordt dé Drentse fietsschool van het jaar? 

Fietsen is gezond en goed voor het milieu. Daarom startte het programma ‘Op fietse’  in samenwerking met Drenthe Beweegt de campagne ‘Op Fietse naar school’. Met de campagne wil zij scholieren uit het basis- en voortgezet onderwijs en hun ouders stimuleren om vaker de fiets te pakken. Een belangrijk onderdeel van de campagne is de verkiezing ‘Fietsschool van Drenthe’.
 
Mieke Zijl, sportmanager bij Sport Drenthe, vertelt over de verkiezing. “Met de verkiezing van dé Drentse fietsschool zoeken we naar de school waar de leerlingen (en leerkrachten) de meeste aandacht besteden aan het op de fiets gaan naar school. Iedereen kan dus meedoen aan de verkiezing. Het maakt niet uit op welke school je zit. We roepen scholen die zich aanmelden voor de verkiezing  op om op allerlei manieren te laten zien dat hun leerlingen en leerkrachten zoveel mogelijk met de fiets naar school komen.”   

Drenthe Beweegt organiseerde vorig jaar eenzelfde actie. “Toen deden 33 scholen mee. We streven dit jaar naar in iedere geval 50 scholen. Scholen kunnen zich op elk gewenst moment tot 31 mei 2017 aanmelden’’, vertelt Zijl.

Tips activiteiten
De deelnemende scholen kunnen al hun foto’s en verslagen die te maken hebben met de verkiezing delen via de website www.opfietsenaarschool. Daar is een speciaal portfolio beschikbaar. Op Fietse geeft de scholen daarnaast tips voor activiteiten die zij kunnen organiseren. Mieke Zijl: “’De school zou bijvoorbeeld kunnen bijhouden hoeveel kilometers hun leerlingen en leerkrachten fietsen en dit bijhouden met een thermometer die iedereen kan zien. Op de website www.opfieseindrenthe.nl staan meer tips voor activiteiten.”

En de winnaar is…
De jury van de verkiezing van dé fietsschool van Drenthe bestaat uit medewerkers van provincie Drenthe, Fiets & Koffie, Sport Drenthe en Drenthe Beweegt. Na de sluiting op 31 mei nomineert de jury drie scholen. Hieruit wordt de uiteindelijke winnaar gekozen. Bij het kiezen van een winnaar wordt, naast de hoeveelheid materiaal in het portfolio, ook gelet op creativiteit en originaliteit. De winnende school krijgt een gouden fiets en een wielerexperience voor de hele klas op het wielercentrum in Assen. En natuurlijk de eer om zich een jaar lang ‘Fietsschool van Drenthe’ te mogen noemen.

Kijk voor meer informatie op www.opfietsenaarschool.nl

Terug naar boven