accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

28 januari 2019

Winnaars prijsvraag Motorbeurs bekend!

Was u in het weekend van 18, 19 en 20 januari op dé Noordelijke Motorbeurs in Assen? Dan heeft u bij de stand van de politie misschien wel meegedaan aan de prijsvraag over verkeersveiligheid. Bezoekers kregen op twee verschillende foto’s een motorrijder te zien. Aan de bezoekers de taak om te beoordelen op welke foto de motorrijder zich het veiligst gedroeg (zie foto’s onderaan dit bericht). Wie het antwoord goed had, maakte kans op mooie prijzen! De drie winnaars zijn inmiddels bekend gemaakt. 

Dat de prijsvraag een hersenkraker was, bleek wel uit het aantal goede en foute antwoorden. Dat aantal verschilde namelijk niet veel van elkaar. In totaal deden er 363 mensen mee. 202 mensen gaven het goede antwoord: foto A. 161 mensen antwoordden met ‘foto B’. Foto A is het goede antwoord, omdat de motorrijder zich in deze positie breed maakt en niet links gepasseerd kan worden. Bovendien maakt hij zo aan het overige verkeer duidelijk waar hij heen wil. Dit is op foto B niet het geval. Op deze foto lijkt het alsof de motorrijder voor rechtsaf voorgesorteerd staat. De mogelijkheid bestaat dat hij links ingehaald wordt of zelfs rechts. Voor motorrijders geldt: maak jezelf breed en claim de ruimte.

Voorjaarscheck
De winnaars van de prijsvraag zijn inmiddels op de hoogte gebracht. De hoofdprijswinnaar wint een complete voorjaarscheck voor de motor. Nummer twee en drie winnen cadeaubonnen van Motoport. Van harte gefeliciteerd! Ook als u niet in de prijzen bent gevallen: bedankt voor uw deelname. Terug naar boven