accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

5 september 2019

Zondag 8 september Zweeloo: VVN-dag over verkeersveiligheid en mobiliteit

Weet u  hoe u uit een auto moet komen als deze ter water is geraakt, of als hij is gekanteld? Of hoe u iemand moet redden uit het water? Leer er meer over  op zondag 8 september tijdens de VVN-dag. Het zwembad van Zweeloo, hoofdstraat 2a, staat tussen 10:30 uur en 16:00 uur helemaal in het teken van verkeersveiligheid en mobiliteit. Deelname is gratis.
 
Er is een gevarieerd programma dat interessant én leuk is voor jong en oud. Duikschool Divearound geeft een cursus over wat te doen als u met uw auto te water raakt. U kunt meedoen, maar ook als toeschouwer kijken. Ook kunt u met ondersteuning van een instructeur leren op een veilige manier een gekantelde auto te verlaten. Daarnaast geeft reddingsbrigade Drenthe voorlichting over het voorkomen van de verdrinkingsdood, zwemmend redden en waterhulpverlening.
 
Licht aan en gaan!
Naast deze reddingsactiviteiten staat er ook een team van vrijwilligers klaar om uw fietslichten te controleren. Ze doen dat in het kader van de campagne ‘Licht aan en gaan’. Als uw fietsverlichting in orde is, krijgt u een kaartje met daarop een code. Die code kunt u invullen op www.lichtaanengaan.nl. U maakt daarmee kans op een fiets ter waarde van maar liefst € 1.000,-! 
 
VVN-activiteiten
Tijdens de dag organiseert VVN ook verschillende activiteiten. Zo kunt u de reactietester en alcoholbrillen eens uitproberen, uw kennis testen tijdens een verkeersquiz en u kunt zich daar ook opgeven voor diverse cursussen van VVN. Kortom: een dag boordevol leuke, activiteiten!

Terug naar boven