accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

7 september 2017

Zorg dat je zichtbaar bent, blijf uit de dode hoek!

Niemand is te zien  in de dode hoek van vrachtwagens, (bestel) bussen en trekkers. Als voetgangers en (brom)fietsers zich in de dode hoek zijn ze niet meer zichtbaar voor de chauffeur. Dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren. Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) vraagt daarom ook dit najaar aandacht voor de dode hoek. Vooral de kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals scholieren en ouderen wil het VVBD wijzen op het gevaar van de dode hoek.

De dode hoek is de ruimte rondom een vrachtwagen, bus, bestelbus of trekker die de chauffeur vanuit zijn cabine niet kan zien. Daardoor kan hij als hij rechtsaf slaat (brom)fietsers en voetgangers over het hoofd zien: levensgevaarlijk! Datzelfde geldt wanneer de chauffeur optrekt of achteruitrijdt. (Brom)fietsers en voetgangers moeten er daarom voor zorgen dat de chauffeur ze kan zien. Als zij de chauffeur niet kunnen zien, kan hij hen ook niet zien.

Handige tips
Om uit de dode hoek te blijven, heeft het VVBD een aantal handige tips op een rijtje gezet. Je leest er hier alles over. Neem geen enkel risico. Zorg ervoor dat je oogcontact hebt met de chauffeur van de vrachtwagen, bus, bestelbus of trekker. En neem zoveel mogelijk afstand van het voertuig.

De voorlichtingscampagne ‘Zorg dat je goed zichtbaar bent, blijft uit de dode hoek!’ van het VVBD is nu te zien in een tv-spotje op RTV Drenthe. Door te klikken op onderstaande banner kun je het tv-spotje bekijken.


Terug naar boven