accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.Regio Noord
Regio Zuidwest
Regio Zuidoost

4-12 jaar

Blindspot

De les van Blindspot voor de groepen 5 en 6 bevat vier onderdelen. Het eerste onderdeel bestaat uit een eigentijdse quiz, waarbij de leerlingen via filmpjes echte verkeerssituaties te zien krijgen. Daarover moeten zij vervolgens een aantal vragen beantwoorden.

Daarna wordt er op de vloer een geprinte maquette uitgerold, met een kruispunt en rotonde. De docent plaatst daar een model vrachtwagen, fietsen en andere voertuigen op. In de cabine van de vrachtwagen is een draaibare camera gemonteerd, verbonden met een groot tv-scherm of met het digitale bord in de klas. Leerlingen kunnen vanuit vogelperspectief en door de beelden vanuit de modelvrachtwagen onder andere zien wat er verandert in het zicht van een chauffeur als het voertuig gaat rijden. Samen met de leerlingen wordt besproken welke veilige en onveilige plekken er zijn rondom zwaar (vracht)verkeer. Hierna worden antwoorden van de quiz nog een keer besproken.

Aan het einde van de les worden de leerlingen onder begeleiding van geschoolde rappers uitgedaagd om een rap te maken over het onderwerp dode hoek. Door de rap blijft de boodschap uiteindelijk hangen! 


Dit project staat dit jaar niet meer op de kalender. Houd deze website in de gaten om te zien wanneer we het volgend jaar weer aanbieden!
Aanmelden of meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Regiocoördinator Noord-Drenthe
(gemeente Aa en Hunze, Assen, Noordenveld en Tynaarlo)
Hielke Verbree
(06) 27 87 08 99
rcnoord@veiligbereikbaardrenthe.nl

Regiocoördinator Zuidwest-Drenthe
(gemeente Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Westerveld en De Wolden)
Christa Schaap
(06) 28 79 81 98
rczuidwest@veiligbereikbaardrenthe.nl

Regiocoördinator Zuidoost-Drenthe
(gemeente Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen)
Karin Pasjes
(06) 44 08 88 73
rczuidoost@veiligbereikbaardrenthe.nl

Terug naar boven