accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.Regio Noord
Regio Zuidwest
Regio Zuidoost

4-12 jaar

Streetwise

Streetwise is een verkeersprogramma voor kinderen op de basisschool. Het leert ze goed en verantwoord om te gaan met verkeerssituaties door middel van praktijkoefeningen. Het programma is bovendien voor ouders en scholen een belangrijke hulp bij het verkeersvaardig maken van kinderen.

Vier onderdelen
Streetwise bestaat uit vier onderdelen:

  • 'Toet toet' voor groep 1 en 2; hierin staat de (gevaar) herkenning van verkeersgeluiden en het oefenen van oversteken centraal. Ook het belang en het gebruik van het kinderzitje en autogordel komen aan bod. Bij de jongste kinderen wordt het programma uitgevoerd door de eigen vertrouwde leerkracht. De ANWB brengt de materialen op de dag van uitvoering mee.
  • 'Blik en klik' voor groep 3 en 4; de kinderen leren hoe ze veilig kunnen oversteken. Ook oefenen ze met het dragen van een gordel in een spannende gele elektro-auto.
  • 'Hallo auto' voor groep 5 en 6; dit onderdeel leert kinderen over de remweg van een auto en de invloed van reactiesnelheid op die remweg. Kinderen nemen plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Ook de gordel komt in deze les aan bod.
  • 'Trapvaardig' voor groep 7 en 8; hiermee oefenen kinderen hun praktische fietsvaardigheid. Ze fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres met een zware rugzak op.

Een team van enthousiaste, professioneel opgeleide instructeurs voert het programma uit. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen als elektro- en lesauto's, zebrapaden, verkeerslichten en opblaasbare auto's wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst. Voor de groepen 3 tot en met 8 wordt een iCheckbox geleverd. De leerkracht kan daarmee zelf een simpele maar doelmatige, indicatieve oogmeting uitvoeren. De iCheck is speciaal voor ANWB Streetwise ontwikkeld door Het Huis Opticiens.


5SEP rkbs m. in Campisschool
Assen
12SEP cbs Paul Krugerschool
Coevorden
1NOV CKC De Scharmhof
Assen
meer locaties
Aanmelden of meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Regiocoördinator Noord-Drenthe
(gemeente Aa en Hunze, Assen, Noordenveld en Tynaarlo)
Hielke Verbree
(06) 27 87 08 99
rcnoord@veiligbereikbaardrenthe.nl

Regiocoördinator Zuidwest-Drenthe
(gemeente Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Westerveld en De Wolden)
Christa Schaap
(06) 28 79 81 98
rczuidwest@veiligbereikbaardrenthe.nl

Regiocoördinator Zuidoost-Drenthe
(gemeente Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen)
Karin Pasjes
(06) 44 08 88 73
rczuidoost@veiligbereikbaardrenthe.nl

Terug naar boven