Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Rij MONO, fiets MONO

Op maandag 4 maart startte de landelijke verkeersveiligheidscampagne ‘MONO’. De campagne is bedoeld om weggebruikers op te roepen MONO te rijden. Oftewel: om ongestoord onderweg te zijn, zonder gebruik van de mobiele telefoon. De MONO-campagne werd vorig najaar voor het eerst gevoerd. De boodschap van de campagne is dat het normaal is om even niet bereikbaar te zijn en de aandacht bij de weg te houden. Omdat dit thema blijvend aandacht verdient, krijgt de campagne dit voorjaar een vervolg.
 
Hoewel precieze cijfers ontbreken, gebeuren er regelmatig ongelukken doordat mensen afgeleid zijn in het verkeer. Veel onderzoeken wijzen uit dat smartphonegebruik vaak de oorzaak is van ongevallen. Zo blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen dat fietsers die tijdens het fietsen berichten sturen of bijvoorbeeld een spelletje spelen, meer slingeren en minder alert zijn. Ook blijkt dat de kans op een ongeluk zes keer zo groot is als je appt achter het stuur.
 
Heel Drenthe rijdt MONO!
Om weggebruikers te wijzen op het belang van MONO rijden, startte op 4 maart de landelijke campagne. Het Rijk zendt televisie- en radiospots uit, plaatst borden langs de weg en zet online banners in. Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe ondersteunt de campagne in de eigen provincie. De MONO-boodschap is in Drenthe onder meer te zien via posters die hangen bij politiebureaus, scholen, gemeentehuizen en bibliotheken.

Terug naar boven