Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Veilige weginrichting

Voor een veilig bereikbaar Drenthe zijn veilige wegen nodig waarop het verkeer vlot kan doorstromen. Het VVBD werkt daarom aan het onderhoud en vernieuwing van alle wegen in Drenthe. Alle partners in het VVBD - Rijk, provincie en gemeenten - zijn samen beheerder van alle wegen in de provincie. Ze werken nauw samen bij de aanleg van nieuwe wegen en herinrichting en onderhoud van bestaande wegen. Daarbij vragen ze advies van hun partners om de verkeersveiligheid en doorstroming van de wegen te kunnen verbeteren.

Op deze pagina leest u het laatste nieuws over de wegen in Drenthe. Meer en uitgebreide informatie over Drentse wegprojecten kunt u lezen vinden op de website van de betreffende wegbeheerder.

DownloadsNieuws

19 april 2019

Winnaar Technasium Verkeersveiligheid Award Noord-Nederland bekend

Donderdag 18 april was de regionale eindfinale van de Technasium Verkeersveiligheid Award. Technasiumleerlingen van 11 middelbare scholen in Drenthe, Groningen en Fryslân onderzochten hoe de Verkeersveiligheidsvergelijker kan worden verbeterd. Leerlingen van het Ubbo Emmius in Stadskanaal kwamen met het beste adviesrapport!
11 april 2019

Werkzaamheden Europaweg Schoonebeek

De komende tijd zijn er aan de Europaweg in Schoonebeek wegwerkzaamheden. Vanaf het centrum tot iets voorbij de rotonde (N853/N863) wordt de riolering vervangen. Tijdens de werkzaamheden is de Europaweg afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Oldenhuis Gratamaweg.
9 april 2019

Winnaars Technasium Verkeersveiligheid Award bekend!

Derde- en vierdejaars technasiumleerlingen van het Roelof van Echten College (Hoogeveen), de Nieuwe Veste (Coevorden) en CSG Dingstede (Meppel) deden de afgelopen periode onderzoek naar de verkeersveiligheid in hun gemeente. Op maandagmiddag 8 april presenteerden de leerlingen hun ideeën op het provinciehuis in Assen.
26 maart 2019

Wat vindt u van de Verkeerskrant Drenthe?

Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) geeft twee keer per jaar de Verkeerskrant Drenthe uit. Het doel van de krant is inwoners van de provincie informeren en voorlichten over alles wat met verkeer en vervoer in de provincie Drenthe te maken heeft. Het VVBD wil graag weten wat u, als inwoner van de provincie, vindt van de krant.
14 maart 2019

Verkeershinder N386 Tynaarlo

Vanaf maandag 18 maart ondervindt het verkeer enige hinder in Tynaarlo bij de kruising Dorpsstraat/Berkenlaan met de Zuidlaarderweg (N386). Dit in verband met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een rotonde, zoals het verleggen van kabels en leidingen.

Meer nieuws »
Terug naar boven