accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

7 juni 2019

1000 extra laadpalen met duurzame energie: vanaf 1 juli 2019

Het aantal elektrische auto’s in Nederland groeit. Dit zorgt voor schonere lucht, minder uitstoot van CO2, minder geluidsoverlast, maar óók voor een grotere behoefte aan openbare laadpalen. In de provincies Drenthe en Groningen worden er daarom 1000 openbare laadpalen geplaatst. Het plaatsen start in 1 juli 2019 en duurt ongeveer drie jaar. 

 
De laadpalen worden voorzien van 100 procent duurzame, in Nederland opgewekte energie. Zo dragen de provincies positief bij aan de energietransitie. Maar dat is niet het enige: het grote aantal laadpunten zorgt ook nog eens voor een gunstige laadprijs van 29 cent per kWh!
 
Samen groen
Eind 2017 tekenden de provincies Drenthe en Groningen en de energieorganisatie Enpuls tijdens de Klimaattop Noord-Nederland, om samen de ‘Green Deal Laadpalen’ te realiseren. Inmiddels hebben 21 gemeenten uit Drenthe en Groningen zich aangesloten. In Drenthe zijn dit de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Midden-Drenthe, Noorderveld, Tynaarlo en Westerveld. De provincies en gemeenten  maken door de extra laadpalen het vervoer groener en slimmer en stimuleren zo het elektrisch rijden.  

Zelf een energieleverancier kiezen
Heeft u een elektrische auto? Dan kunt u met de nieuwe laadpalen zelf uw leverancier kiezen. Vanaf eind 2019 kunt u namelijk uw zogenoemde laadpas koppelen aan uw eigen gekozen energieleverancier. Door de slimme technologie in de toekomstbestendige laadpalen kan elke energieleverancier straks stroom leveren aan de laadpaal. Zo kunt u als gebruiker dus zelf kiezen van welke leverancier u stroom via de openbare laadpaal wilt ontvangen. Maakt u geen keuze? Dan ontvangt u groene stroom van de vaste energieleverancier Clean Energy.
 
Wel een elektrische auto, geen laadpaal?
Heeft u wel een elektrische auto, maar geen eigen oprit? Of parkeert u uw elektrische auto op straat tijdens werktijd? Dan kan u vanaf 1 juli eenvoudig en snel een laadpaal aanvragen! Dit doet u via openbaarladen.nl. De laadpaal wordt dan op loopafstand van uw woning of werkplek geplaatst.


Terug naar boven