accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

26 april 2017

Aanpassing fietsoversteek transferium Hoogkerk

Van maandag 1 tot en met woensdag 10 mei wordt de oversteek voor fietsers bij de rotonde transferium Hoogkerk (provinciale weg N372) verlegd. De bocht van het fietspad wordt verruimd voor degene die vanuit Peize komen en langs de rotonde rijden. Dat is nodig, omdat er vanaf daar slecht zicht is op het overige verkeer dat uit de richting van Peize afslaat naar Eelde-Paterswolde. Door de bocht te verruimen, onstaat er een veiligere oversteek voor fietsers. 

De onveilige situatie is ontstaan nadat eind 2016 de Borchsingel op de rotonde is aangesloten. Daardoor moeten fietsers uit de richting Peize nu de Borchsingel oversteken bij het passeren van de rotonde. Sindsdien hebben fietsers slecht zicht en komt het voor dat wachtende auto’s fietsers hinderen bij het oversteken.

Geen hinder
De werkzaamheden zijn op woensdag 10 mei afgerond. Weggebruikers ondervinden er geen hinder van. In juli wordt nog een deklaag op het asfalt van het fietspad aangebracht. Fietsers kunnen de rotonde ook dan normaal passeren. Ook voor het overige verkeer is er geen hinder tijdens de werkzaamheden. Bij slecht weer kan de planning van de werkzaamheden veranderen. Terug naar boven