accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

30 april 2019

Archeologisch onderzoek langs N34

In de gemeente Coevorden, rondom Dalen, hebben archeologen resten van verschillende boerderijen en bijgebouwen uit de late prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen gevonden. De archeologen vonden ook potten, schalen en objecten van vuursteen. Omdat er nog meer vondsten worden verwacht, gaat het onderzoek langs de N34 bij Emmen verder. Aan de hand van de vondsten, kunnen de archeologen in kaart brengen hoe mensen in de buurt van Dalen vroeger leefden.  

Tot 1 juli 2019 graven de archeologen langs de N34 op 32 plaatsen rondom het knooppunt Emmen-West. Zij brengen de bodem digitaal in kaart en doen daar onderzoek naar vondsten en grondsporen. Op zaterdag 25 mei organiseert de provincie een open dag over archeologie. U bent die dag van harte welkom in het infocentrum in Dalen. Meer informatie volgt via www.provincie.drenthe.nl/n34.

Verdubbeling N34
Het onderzoek is onderdeel van de voorbereiding op de werkzaamheden van de verdubbeling van de N34 tussen Coevorden en Emmen. De eerste werkzaamheden rondom Coevorden vinden plaats in het najaar van 2019. Omwonden krijgen, voordat de werkzaamheden starten, meer informatie over de planning en mogelijke hinder.Terug naar boven