accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

2 mei 2017

Doe mee aan de prijsvraag ‘Oes verkeersrondtie’!

Logo Oes VerkeersrondtieLijkt het u leuk om een ontwerp te maken voor een rotonde? Doe dan mee aan de prijsvraag 'Oes verkeersrondtie'! Voor de prijsvraag roept de provincie Drenthe mensen op om mee te denken over drie rotondes: in Grolloo (N376), Gasselternijveen (N378) en Oosterhesselen (N854). De winnende ontwerpen worden in het najaar uitgevoerd. 

Inwoners uit de betreffende dorpen en uit de nabije omgeving worden uitgedaagd een uitgewerkt idee in te zenden. Iedereen die mee wil doen, kan voor informatie en een deelnameformulier terecht op www.oesverkeersrondtie.drenthe.nl. Voor het winnende ontwerp is maximaal € 5000,-  (per rotonde) beschikbaar om het ontwerp uit te voeren. Inzenden van ontwerpen kan tot en met 25 juni 2017. De uitslag wordt bekend gemaakt op 12 juli en de uitvoering van de ontwerpen gebeurt in het najaar.

Ontwerpen
De provincie is op zoek naar ontwerpen die iets zeggen over de omgeving waarin de rotondes liggen en de kwaliteiten van dat deel van Drenthe. Denk daarbij aan thema’s als natuur, landbouw, recreatie, toerisme en fietsen. Uit het ontwerp moet een verhaal spreken. Henk Brink: "We hopen dat de omgeving ‘oes verkeersrondtie’ omarmt en met creatieve voorstellen komt. Een levendige rotonde waar de betrokkenheid en de Drentse identiteit vanaf spatten."

Visitekaartje
Uiteindelijk moeten de rotondes een rol spelen in het verfraaien van de Drentse omgeving. Rotondes als visitekaartje voor de kwaliteiten van Drenthe en voor de omgeving waarin ze liggen. Gedeputeerde Henk Brink: "We willen graag weten wat voor ideeën de inwoners van de dorpen daarover hebben. Om daar achter te komen hebben we  deze prijsvraag uitgeschreven."Terug naar boven