accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

6 juli 2018

Drenthe ‘op fietse’ op zevende dag Elfwegentocht

Afgelopen zaterdag 7 juli gaf gedeputeerde Tjisse Stelpstra om 11.00 uur het startsein van de zevende dag van de Elfwegentocht. De Elfwegentocht is een initiatief van de provincie Fryslân en Stichting Urgenda. In het kader van dit project reizen mensen in de provincie Fryslân van 1 tot en met 14 juli 'fossielvrij'. Ze rijden op milieuvriendelijke blauwe diesel, groengas of elektrische aandrijving of pakken de fiets of het openbaar vervoer, dat tijdens deze twee weken bijna volledig fossielvrij rijdt. Alle provincies komen met fossielvrije parades op bezoek in Friesland. Afgelopen zaterdag was het de beurt aan Drenthe om 'op fietse' van Diever naar Appelscha te gaan. 

Gedeputeerde Stelpstra: “Voor Drenthe is de fiets het duurzame vervoermiddel bij uitstek: het gezondste én duurzaamste alternatief voor de auto. Het wordt tijd dat we als werkgevers ons personeel optimaal faciliteren om op de fiets of e-bike naar het werk te kunnen reizen. Dat kan onder andere door medewerkers een fietsvergoeding aan te bieden en de aanschaf van een fiets en e-bike fiscaal aantrekkelijk te maken”. Daarnaast spant de provincie zich in voor de aanleg van   fietssnelwegen en het verbeteren van huidige fietspaden. “Onze ambitie is dat binnen vijf jaar minstens 50% van onze medewerkers op de fiets, e-bike of speed-pedelec naar het werk reist. Nu is dat 33%. “Er mag dus nog wel een tandje bij”, aldus gedeputeerde Stelpstra.

De Elfwegentocht is onderdeel van het Culturele Hoofdstad-project Fossielvrij Friesland. Meer informatie is te vinden op www.elfwegentocht.nlTerug naar boven