accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

15 december 2017

Extra investeringen in een veilig en bereikbaar Drenthe

Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe hebben extra middelen beschikbaar gesteld als bijdrage voor infrastructurele projecten in Drenthe. De infrastructurele projecten zijn gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid en bereikbaarheid. Daarnaast zijn er middelen toegedeeld voor het openbaar vervoer en ook voor gedragsbeïnvloedende maatregelen om verkeersveiligheid te verbeteren. 

Een aantal voorbeelden van de in totaal 30 toegekende projecten zijn het verbeteren van de aansluiting Hondsrug/Brinkenweg in Emmen, de uitbreiding van fietsenstallingen bij bushaltes langs de Europaweg in Assen, het verbeteren van de verkeersveiligheid van de Dorpsstraat in de Wijk en een pilot met het verbeteren van de passeermogelijkheden en verstevigen van de bermen op landbouwroutes in Midden-Drenthe. Ook is een bijdrage beschikbaar gesteld voor de rondweg Hollandscheveld.

In totaal is er ruim 31 miljoen euro beschikbaar voor infrastructuur en het openbaar vervoer in 2018. Gedeputeerde Henk Brink: “Dit totale investeringspakket draagt bij aan het vergroten van de bereikbaarheid en veiligheid van Drenthe.”


Terug naar boven