accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

12 april 2017

Fietsmodus-campagne start met radio 538 XXL-schoolfeest Esdal College

Donderdagavond 13 april staat het Esdal College in Emmen helemaal in het teken van het Radio 538 XXL schoolfeest. De school won het feest met de School Challenge van Fietsmodus. Fietsmodus is de landelijke campagne tegen smartphonen tijdens het fietsen. Voor de School Challenge werden scholieren uitgedaagd om zoveel mogelijk smartphone-vrije fietskilometers te maken. Van de deelnemers in Drenthe deden de scholieren van het Esdal College dat het beste! Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) grijpt het schoolfeest aan als startschot van de nieuwe Fietsmodus-campagne in Drenthe.

Gedeputeerde Henk Brink: “Fietsen is fijn en gezond, maar onder jongeren is smartphone-gebruik tijdens het fietsen veel te vaak oorzaak van ongelukken. Daarom ondersteunt het VVBD de Fietsmodus campagne. Ik feliciteer de scholieren van het Esdal College in Emmen van harte! Fijn dat ze hebben meegedaan, dat hebben we nodig: Samen richting Nul verkeersslachtoffers!”

Smartphone uit? Goed (ge)zicht!
Het VVBD vraagt ook dit voorjaar aandacht voor Fietsmodus. Onder andere door basisscholen te stimuleren om tijdens of rondom het Verkeersexamen in april het onderwerp te bespreken met leerlingen. Daarnaast deelt een promotieteam bij verschillende basis- en middelbare scholen Fietsmodus-zonnebrillen uit met de boodschap: ‘Smartphone uit? Goed (ge)zicht!’. Ook is de campagne te zien in bioscopen en via banners, radio- en tvspots op RTVDrenthe.

Fietsmodus-app
De Drentse campagne sluit aan op de landelijke Fietsmodus-campagne die maandag 3 april is gestart. De boodschap richt zich op jongeren tussen de 10 en 21 jaar, waarbij de focus ligt op 10 tot 15-jarigen. Ook dit jaar kunnen jongeren de speciale app ‘Fietsmodus’ downloaden. De app verleidt jongeren om hun telefoon niet te gebruiken tijdens het fietsen. Bij het aanzetten van de app gaat het scherm van de telefoon letterlijk op ‘zwart’. Berichten worden niet geblokkeerd, maar jongeren worden zo niet afgeleid tijdens het fietsen. Door de app te gebruiken, sparen jongeren punten. Met die punten maken ze kans op leuke prijzen. De app is gratis te downloaden in de Appstore of op de site www.fietsmodus.nl.Terug naar boven