accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

14 april 2017

Girlsday in het provinciehuis

De provincie Drenthe opende donderdag 13 april haar deuren voor een klas meisjes van het Dr. Nassau College uit Assen tijdens de Girlsday. De Girlsday is een jaarlijks evenement waarbij landelijk honderden bedrijven en organisaties duizenden meisjes kennis laten maken met techniek. De provincie heeft een uitgebreid kijkje in de technische keuken van de provincie geboden. Het doel is om de meisjes te enthousiasmeren voor een carrière in de techniek.

2

De meisjes zijn getrakteerd op een vol programma. Zo maakten ze in de ochtend in het provinciehuis kennis met de technische kant van de afdeling Verkeer & Vervoer en VirtualReality-brillen. Daarna vertelde een studente Civiele Techniek over haar keuze voor de techniek. In de middag brachten ze een bezoek aan het project Reconstructie N34 – Exloo.

Jet-Net
Op dit moment, maar ook in de toekomst, is er bij organisaties een sterke behoefte aan medewerkers met een technische achtergrond. Ook diversiteit op de werkvloer is belangrijk. De overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven zetten hier gezamenlijk op in, onder andere door deelname aan Jet-Net. In Jet-Net zetten bedrijven samen met HAVO/VWO-scholen uitdagende activiteiten op die aansluiten bij de bètavakken, om zo scholieren te interesseren voor bèta en techniek.

1Directeur Annet van Schreven verwelkomde de meiden. Annet vertelde dat zij zelf op het VWO een exact pakket heeft gehad. Hierna koos zij voor de studie Rechten en daarna heeft zij nog Spaans gestudeerd. Annet gaf de meiden mee: “Met een exact pakket kun je echt alle kanten op!”Terug naar boven