accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

30 augustus 2017

N391 twee weken afgesloten

De N391 is afgesloten voor al het verkeer van maandag 11 september om 7.00 uur tot en met vrijdag 22 september 17.00 uur. De afsluiting geldt voor het hele traject vanaf Emmerschans tot aan de aansluiting op de N366. De afsluiting is nodig omdat een deel van de in 2014 verbrede weg nog een extra asfaltlaag krijgt. Bovendien wordt de groene middenlijn over het hele traject aangebracht. Ook de N379 bij Roswinkel is in deze periode afgesloten.

Als deze werkzaamheden klaar zijn, kan het verkeer voortaan over het grootste deel van de N391 met 100 km per uur rijden.

Het verkeer wordt tijdens de genoemde periode omgeleid via Emmer-Compascuum en Nieuw-Weerdinge. De omleidingsroutes zijn met borden aangegeven. Zie de bijgevoegde kaart met omleidingsroutes.

N379 bij Roswinkel ook afgesloten

In dezelfde periode (11 t/m 22 september) is de N379 bij Roswinkel (Roswinkelerstraat) ook afgesloten, tussen de Zanddijk en de Lagewijk Noordzijde. Deze afsluiting bestond al vanwege de bouw van het viaduct bij Roswinkel. Het verkeer vanuit Roswinkel kon tot nu toe via de op- en afritten van het nieuwe viaduct rijden. Dat is tijdens deze twee weken niet mogelijk. Verkeer vanuit Roswinkel moet gebruik maken van dezelfde omleidingsroute via Emmer- Compascuum richting Ter Apel of Emmen.

N391 Veilig en Snel

Deze werkzaamheden vallen onder het project ‘N391 Veilig en Snel’. Dit project heeft als doel de N391 om te bouwen tot een stroomweg waar 100 km per uur mag worden gereden. Daarvoor is de weg verbreed en worden de kruisingen ongelijkvloers gemaakt. De ongelijkvloerse kruising bij Roswinkel, waar momenteel nog aan wordt gewerkt, is in oktober klaar. De bouw van een ongelijkvloerse aansluiting op de N366 begint in september. In 2018 begint de aanleg van een ongelijkvloerse kruising bij Emmerschans. Meer informatie op www.n391.nl.

 

 


Terug naar boven