accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

17 januari 2018

Noordenveld en De Wolden beste fietsgemeenten in Drenthe

 
Geen goud voor een van de Drentse gemeenten, maar wel resultaten om trots op te zijn! Gisteren werd tijdens de bijeenkomst ‘Toekomst van de Fiets’ in Utrecht de titel ‘Fietsstad 2018’ uitgereikt. De gemeente Houten is de grote winnaar. Van alle gemeenten in Drenthe scoorden Noordenveld en De Wolden het beste. Dat blijkt uit een enquête van de Fietsersbond. Maar liefst 45.000 fietsers vulden de enquête in en gaven zo hun mening over het fietsen in hun gemeente.
 
Noordenveld en De Wolden scoren allebei een 4 op een schaal van 5. De gemeenten scoren met name hoog op de onderdelen ‘onderhoud van infrastructuur’ en ‘fietsvriendelijke rotondes’. Het gemiddelde van de Drentse gemeenten is een 3,5.
 
Hoge scores op onderhoud infrastructuur
Het onderhoud van de infrastructuur is in de meeste Drentse gemeenten het best scorende onderdeel van de in totaal 8 toetscriteria. Grote snelheidsverschillen tussen fietsers en ander verkeer op dezelfde rijbaan zorgen juist voor een lagere score. Dat geldt ook voor de categorie stedelijke dichtheid. Deze categorie gaat na hoeveel bestemmingen er op fietsafstand zijn in een gemeente.
 
Wilt u meer weten over de verkiezing Fietsstad 2018? Kijk dan op www.fietsersbond.nl.

Terug naar boven